Is Renovlies Behang Overschilderbaar? Een Complete Gids

Renovlies behang is een populaire keuze voor het gladmaken van muren en plafonds, maar wat als je de kleur wilt veranderen of een nieuwe afwerking wilt toepassen? In deze blog beantwoorden we de veelgestelde vraag: is renovlies behang overschilderbaar? We bespreken de voordelen, de juiste stappen en geven handige tips om het beste resultaat te behalen.

Wat is Renovlies Behang?

Renovlies behang is een soort glasvezelbehang dat speciaal ontworpen is om muren en plafonds een strakke en gladde afwerking te geven. Het is ideaal voor het wegwerken van kleine scheuren en oneffenheden. Renovlies biedt een duurzame basis die uitstekend geschikt is om overheen te schilderen.

Ja, Renovlies Behang is Overschilderbaar!

Het goede nieuws is dat renovlies behang volledig overschilderbaar is. Dit is een van de redenen waarom het zo populair is bij zowel doe-het-zelvers als professionals. Het materiaal is ontworpen om geschilderd te worden en biedt een uitstekende ondergrond voor verf.

Voorbereiding voor het Schilderen van Renovlies Behang

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen:

 1. Reinig de Muur: Zorg ervoor dat de muur schoon en stofvrij is. Gebruik een vochtige doek om eventuele vuilresten te verwijderen.
 2. Controleer op Beschadigingen: Vul eventuele kleine gaatjes of scheuren met vulmiddel en schuur deze glad.
 3. Gebruik een Primer: Breng een laag primer aan op het renovlies. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en een gelijkmatige dekking krijgt.

Keuze van de Verf

Het kiezen van de juiste verf is cruciaal voor een goed resultaat. Gebruik een kwaliteitsmuurverf of latexverf die geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Afhankelijk van de kamer kun je kiezen voor een matte, satijnglans of glanzende afwerking.

Stappenplan voor het Schilderen van Renovlies Behang

 1. Bescherm de Vloer en Randen: Gebruik afdekplastic en schilderstape om de vloer en randen te beschermen tegen verfspatten.
 2. Roer de Verf Goed Door: Zorg ervoor dat de verf goed gemengd is voor een consistent resultaat.
 3. Begin met de Hoeken en Randen: Gebruik een kwast om de hoeken en randen te schilderen waar de roller niet bij kan.
 4. Gebruik een Verfroller voor de Grote Oppervlakken: Rol de verf gelijkmatig op de muur in een W-patroon om strepen te voorkomen.
 5. Breng Meerdere Lagen aan: Voor een optimaal resultaat breng je twee tot drie lagen verf aan. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Tips voor een Perfect Resultaat

 • Werk in Secties: Verdeel de muur in secties en werk systematisch om ervoor te zorgen dat je geen stukjes overslaat.
 • Gebruik Kwaliteitsmaterialen: Investeer in goede kwasten en rollers voor een gladde afwerking.
 • Ventileer de Ruimte: Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het schilderen en drogen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de verf sneller te laten drogen.

Conclusie

Renovlies behang is niet alleen een uitstekende keuze voor het gladmaken van muren, maar het is ook volledig overschilderbaar. Met de juiste voorbereiding en technieken kun je eenvoudig een nieuwe kleur of afwerking aanbrengen en je ruimte een frisse look geven. Dus, waar wacht je nog op? Pak die kwast en begin met je volgende schilderproject!

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven